De kracht van het paard…

Sinds een paar maanden heb ik iets nieuws aan het menu van ABraCaDabra toegevoegd; Paardenkracht, leren met behulp van het paard. Wat maakt dat een paard een kind kan helpen met leren? Hoe kan het dat een kind dat moeite heeft met rekenen of lezen op het paard opeens wel vooruitgang kan boeken?

Een paard heeft aantrekkingskracht op mensen, een enorm dier van flink wat honderden kilo’s dat jou kan dragen en je een geluksgevoel geeft. Een paard is ook de spiegel van onze ziel. Een paard laat ons zien wat wij geheimhouden. Een paard is een kuddedier en zal reageren op jou, als mens. Coachen met paarden is inmiddels al een redelijk bekend fenomeen, maar een paard kan meer. Een paard kan ook ingezet worden bij leerproblemen.

Een kind dat faalangstig is kan zijn/haar angsten overwinnen op en naast een paard. Door verschillende oefeningen te doen zal het kind zich krachtiger voelen en daardoor steviger staan. Op een paard ervaart het kind ontspanning en kunnen ze zonder stress leren. Dingen die naast het paard niet lukken, lukken op het paard opeens wel. Ik heb kinderen gezien die gemakkelijker gingen rekenen door oefeningen op het paard. Behalve ontspanning zorgt het paard ook voor een ritmische beweging en bewegen maakt dat onze twee hersenhelften beter samenwerken. Daardoor lukken sommen of lezen opeens wel. Ik heb bijzondere dingen ervaren de afgelopen maanden en ben ervan overtuigd dat paarden goede juffen en meesters zijn! Professionele hulp is hierbij wel gewenst, een professional die zowel veel kennis heeft van paarden, coaching en leren kan veel voor elkaar krijgen bij kinderen. Een goede coach ziet welke oefening wanneer ingezet moet worden en maakt afwegingen om het gewenste voor elkaar te krijgen.

Paardenkracht wordt op zondagen gegeven met hulp van mijn grote, trouwe vriend Morees. Morees is een paard van goud, hij is zeer geduldig en helpt kinderen zichzelf te overwinnen. Morees weet de toverformule als geen ander te gebruiken. Wil je ook eens kijken of paardenkracht iets is voor jouw kind? Neem dan contact met mij op! Kijk op de website http://www.praktijkabracadabra.nl of mail info@praktijkabracadabra.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Burg. Dalenbergstraat 10 1486MT West-Graftdijk 06 305 62 928 info@praktijkabracadabra.nl Ma t/m vrij 9:00 - 17:00 Tijdens begeleidingen zal de telefoon niet opgenomen worden. U kunt mij een WhatsApp sturen.
%d bloggers liken dit: