Taal / Lezen / Spelling

Hulp bij Lezen, spelling en taal

Veel mensen hebben moeite met spelling. ’t Kofschip of ’t fokschaap, hoe zat dat ook alweer?

Of schrijf ik nu een d  of een t aan het eind van een woord? Toch is het allemaal minder ingewikkeld als je denkt. Voor een ieder die problemen heeft met spelling, bied ik hulp. Ik breng in kaart waar je problemen ondervindt en maak een plan van aanpak. Ik maak gebruik van diverse methodes om de spelling te verbeteren.

Ook voor dyslexie begeleiding bent u bij ABraCaDabra aan het goede adres. Ik maak gebruik van diverse methodes en pas het geheel aan op het kind. Wat past het beste en wat zal het meeste resultaat geven. Ik maak gebruik van bewegen om het geleerde te ondersteunen, veel kinderen slaan informatie dan veel beter op! Voor scholieren goed ik speciale begeleiding voor dyslexie en Engels aan.

F32D3549-C7FA-4C4A-B021-DF7EDEAF946F

De grammatica is bij dyslectici (en beelddenkers) erg moeilijk te begrijpen. Samen maken we de grammatica inzichtelijk en besteden extra veel aandacht aan onregelmatige werkwoorden. Ook gaan we aan de slag voor een beter tekstbegrip.

Bij Lezen en spelling kijk ik ook naar het totaal plaatje. Zijn de ogen in orde? Hoe is het met de lateralisatie van het kind? Hoe is de ontwikkeling verlopen? Bij langlopende problemen rondom spelling en lezen zal ik altijd aanraden om een uitgebreide screening af te laten nemen (zie CNLS). Met behulp van oefeningen en diverse krachtige methodes zal ik uw kind helpen de stof eigen te maken. 

Begrijpend Lezen is een belangrijk onderdeel bij het lezen. Behalve dat je technisch goed moet kunnen lezen, moet je ook snappen waar de tekst over gaat. Signaalwoorden moet je kunnen herkennen, snappen wat de schrijver bedoeld en ga zo nog maar even door. Begrijpend lezen is een veelomvattend onderwerp. ook hier kan ik uw kind bij ondersteunen. Voor Begrijpend lezen geef ik speciale trainingen ‘alle teksten de baas”.

ABraCaDabra biedt ook hulp bij taal. De grammatica en zinsontleding, dit is van belang om een vreemde taal te leren.

Burg. Dalenbergstraat 10 1486MT West-Graftdijk 06 305 62 928 info@praktijkabracadabra.nl Ma t/m vrij 9:00 - 17:00 Tijdens begeleidingen zal de telefoon niet opgenomen worden. U kunt mij een WhatsApp sturen.
%d bloggers liken dit: