Begeleiding voor scholieren

Begeleiding voor scholieren bij ABraCaDabra helpt je verder!

Huiswerk maken stom en saai? Ja, een beetje wel. Maar… Het kan ook anders. Met de juiste begeleiding krijg je meer grip op de lesstof, zodat je je huiswerk vlot en met meer plezier gaat maken. Hierdoor houd je meer tijd en dus ook energie over voor andere, leukere dingen. Wij gaan net dat stapje verder om uw kind te helpen, persoonlijke begeleiding en extra aandacht is waar het bij ons om gaat!

Begeleiding voor scholieren kun je om verschillende redenen inschakelen. Voor als je moeite met plannen hebt en/of als je geen rustige plek voor je huiswerk hebt (lawaai in huis, broertjes en zusjes die je storen, teveel afleiding) of als je wilt leren leren.

Is dit herkenbaar voorjullie?
Jouw kind/jij;

 • kan geen goede planning te maken, waardoor er stress ontstaat. Last-minute moet er vaak nog van alles gebeuren;
 • haalt onvoldoendes;
 • weet niet hoe te leren;
 • gaat vaak met jullie in discussie over huiswerk;
 • vindt thuis niet de rust om huiswerk te maken;
 • kan zich er moeilijk toe zetten om te gaan leren;
 • komt thuis, door alle afleiding, niet tot huiswerk maken.Zouden jullie dit willen?
 • Jij weet hoe te plannen en te leren. Op de manier die bij jou past. Hierdoor wordt je motivatie en het plezier in leren groter.
 • Dat je vertrouwen in jezelf hebt? Gewoon doordat je weet hoe je een taak aan moet pakken.
 • Dat je voor je inspanningen beloond zal worden met mooie resultaten.
 • Jij je als ouder minder zorgen maakt en het huiswerk los kunt laten. Omdat je weet dat je kind over de juiste vaardigheden beschiktt en omdat je weet dat je kind om hulp vraagt wanneer dit nodig is.

Zelfvertrouwen en zelfredzaamheid

Soms heb je huiswerkbegeleiding maar kort nodig. Bij ABraCaDabra kun je een programma op maat volgen, dit kan individueel. Even het bekende steuntje in de rug. Wellicht vind je het prettiger om gedurende het hele schooljaar hulp te hebben bij het maken van je huiswerk. Wat je ook kiest, het is een prima start naar een groter zelfvertrouwen en zelfredzaamheid, waar je de komende jaren veel profijt van zult hebben.

Voordelen begeleiding voor scholieren bij ABraCadabra:

 • Je leert leert plannen op de manier die bij jou past. Vaardigheden die je  de rest van je leven goed zal kunnen gebruiken.
 •  Je wordt zelfstandiger. Het zelfstandig kunnen leren en plannen is altijd het doel van de huiswerkbegeleiding.
 •  Jij neemt zelf verantwoordelijkheid. Je leert om zelf dingen op te lossen, maar ook om hulp te vragen wanneer dit nodig is.
 •  Een rustige, fijne plek om je huiswerk te maken. Waardoor je veel af krijgt bij de huiswerkbegeleiding. Dat geeft een goed gevoel! En daardoor hoef je thuis minder te doen.
 • Je ouders kunnen makkelijker loslaten. Dit scheelt veel discussies en zelfs ruzies thuis en is goed dus voor de sfeer in huis.

Je zult merken dat je meer vrije tijd zult hebben, want er zijn avonden dat je geen huiswerk meer hoeft te maken/leren en dan ben je dus de hele avond vrij. Zelfs je weekenden zullen rustiger zijn.

Uiteraard zal je regelmatig nog wat maak- en leerwerk moeten doen en herhalen. Daardoor kom je goed voorbereid op school en kan je je kennis goed onderbouwen. En door je goede voorbereidingen bij ABraCaDabra kost dit je allemaal veel minder tijd.

Vooraf is er, op aanvraag, een kennismaking, al dan niet samen met de ouders. Samen met de scholier maak ik een planning en stellen we welke doelen de scholier wil behalen. Uiteraard kunnen ouders tussentijds altijd informeren hoe het gaat.

Vooraf gereserveerde uren dienen afgenomen te worden. Facturering geschiedt vooraf. Afmelden minimaal 24 uur van te voren, anders ben ik genoodzaakt de uren in rekening te brengen.

Tijden zijn in overleg!

Burg. Dalenbergstraat 10 1486MT West-Graftdijk 06 305 62 928 info@praktijkabracadabra.nl Ma t/m vrij 9:00 - 17:00 Tijdens begeleidingen zal de telefoon niet opgenomen worden. U kunt mij een WhatsApp sturen.
%d bloggers liken dit: