Rekenen

Hulp bij rekenen / wiskunde

Tafels, klokkijken, breuken, optellen en aftrekken., hoofdrekenen, automatiseren. Zomaar wat dingen die je moet kennen (of weten?). Toch brengt dit veel problemen met zich mee. Waarom lukt het toch niet om die tafels te onthouden? En jeetje, wat blijven die breuken toch moeilijk.

Veel kinderen hebben moeite om te automatiseren. Als een kind eenmaal een onderdeel niet begrijpt, beginnen de problemen,. De stof gaat maar verder en de achterstand wort groter en groter. Het kind, de ouders en de leerkracht zitten met de handen in het haar. Het kind kan allerlei gedrag gaan vertonen en uiteindelijk faalangstig worden, of druk, demotiverend, dwars, boos, stil of teruggetrokken. Dat is een logisch gevolg. Op school is er vaak geen tijd om al deze kinderen individueel te begeleiden. De groepen zijn te groot en het zijn er teveel.

ABraCaDabra kan hulp bieden bij deze problemen. Vooraf breng ik in kaart wat er aan de hand is en zal ik een plan schrijven om de problemen aan te pakken.. Ik maak gebruik van diverse methodes en kies degene die past bij het kind.

Deze slideshow vereist JavaScript.

ABraCaDabra richt zich niet alleen op het basisonderwijs. Ik ben er ook voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Ik kan hulp bieden bij de zo gevreesde rekentoets (F2 en F3) en wiskunde. 

Ik maak gebruik van diverse methodes bij het rekenen. Ik ben JaMaRa Coach en Reken remedie specialist. Voor kinderen die van bewegen houden bied ik de Rekenbootcamp aan. Op speelse wijze automatiseren door middel van beweging, kleuren en symbolen. 

Burg. Dalenbergstraat 10 1486MT West-Graftdijk 06 305 62 928 info@praktijkabracadabra.nl Ma t/m vrij 9:00 - 17:00 Tijdens begeleidingen zal de telefoon niet opgenomen worden. U kunt mij een WhatsApp sturen.
%d bloggers liken dit: