Online Remedial Teaching

Online Remedial Teaching

Online Remedial Teaching. Ik bood dit al langere tijd aan. Er zitten heel veel voordelen aan online RT. Zo is er geen reistijd en kan het kind onderwijs vanuit zijn eigen vertrouwde omgeving volgen. Voor sommige kinderen kan dit heel belangrijk zijn.

Maar toen kwam Corona en met Corona veranderde alles. Ik moest de deuren van mijn praktijk sluiten en mijn werkzaamheden online voortzetten. Nu is dat met Remedial Teaching prima te doen en inmiddels lopen alle lessen gewoon door. Ik ben blij mijn werk voort te kunnen zetten en kinderen te kunnen ondersteunen om hun achterstand in te lopen.

In principe geef ik alle lessen online van spelling tot en met rekenen en van begrijpend lezen tot en met de intake.

Hoe ziet zoiets er nu eigenlijk uit? We maken een afspraak voor een les of intake en ik verstuur een uitnodiging voor de videochat. Op het afgesproken tijdstip komen we online en gaan aan de slag. Na 40 minuten neemt de concentratie af en ronden we af. Ik kan alle lessen ondersteunen door mijn scherm te delen en kan zelfs gebruik maken van een schoolbord. Ik maak gebruik van Mijn Superkracht om eventueel huiswerk en/of opdrachten klaar te zetten. Dit is een beveiligde online leeromgeving.

Wilt u meer weten over de online RT? Neem dan vooral contact met mij op! Samen komen we een heel eind!

Remedial Teaching is gespecialiseerde leerhulp voor kinderen en scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs. Remedial Teaching is (meestal) kortdurend van aard. Deze hulp kan ook vanuit huis, in je eigen kamer gevolgd worden! Weinig tijd als ouder zijnde om steeds heen en weer te rijden? Dan is deze vorm van Remedial Teaching ideaal! Het is qua aanbod hetzelfde als op de praktijk, alleen nu niet face to face, maar via Skype of Facetime. Een combinatie van online en de praktijk is ook mogelijk.

Informatie over online remedial teaching

Voordat je als ouder beslist om je kind te laten begeleiden door een remedial teacher, of dat nu offline of online is, wil je waarschijnlijk meer informatie over hoe dit werkt en wat je kunt verwachten. Op deze pagina geven wij kort informatie over onze uitgangspunten, werkwijze en abonnementen. Daarnaast vind je hier links voor als je graag uitgebreidere informatie wilt hebben.

Mocht je naar aanleiding van wat je hier leest vragen hebben of meer willen weten over wat wij specifiek voor je kind kunnen doen, dan kunt je hier klikken om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat is remedial teaching?

Wanneer een kind moeite heeft met de vakken op school en zich daardoor niet prettig voelt, kan het nodig zijn om iemand buiten school te vragen dit kind extra begeleiding te geven. Remedial teaching is één van de vormen van begeleiding die dan mogelijk zijn.

Bij remedial teaching is het doel je kind te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen binnen zijn eigen mogelijkheden. Op welke manier dit gedaan wordt, hangt af van wat het kind nodig heeft en wat zijn mogelijkheden zijn.

Uitgangspunten

Wij vinden het belangrijk om je kind zo goed mogelijk te begeleiden. Om de kwaliteit te waarborgen, hebben wij 3 uitgangspunten vastgesteld die de basis zijn van onze dienstverlening.

Deze uitgangspunten zijn:

  1. De kracht van het kind staat centraal.
  2. We gaan uit van wat een kind wèl kan en gebruiken dat om wat het moeilijk vindt makkelijker te maken.
  3. Handelingsgericht werken.
  4. Dit betekent dat we gedurende het begeleidingstraject steeds gericht zijn op ons handelen en welke effecten dat heeft.
  5. Gediplomeerde remedial teachers.
  6. Een gediplomeerd remedial teacher bied je de zekerheid dat je kind de best mogelijke begeleiding krijgt.

Begeleiding op maaT

Wat is (online) Remedial Teaching?

De begeleiding die ik je kind bied, is volledig toegespitst op de behoefte van je kind. 

Via Mijn Superkracht bied ik een online leeromgeving die de mogelijkheid biedt om opdrachten uit te wisselen en hierover te communiceren. Het opgeven en nakijken van deze opdrachten wordt gedaan door de mijzelf als begeleider.

Voordelen online remedial teaching

Het grootste voordeel is toch wel dat alle afstanden wegvallen! Zo maakt het niet meer uit waar we zijn. Wanneer je kiest voor remedial teaching heb je de keuze tussen de traditionele remedial teaching waarbij uw kind elke week op een vast moment naar een remedial teacher toe gaat en de online variant. Uiteraard is dit een persoonlijke keuze waarbij een groot aantal zaken een rol speelt. Overwegingen zijn hoe handig jij en je kind zijn met computers, hoeveel begeleiding je kind nodig heeft bij het maken van opdrachten en bij welk vak je kind extra begeleiding nodig heeft.

Voor veel kinderen heeft online remedial teaching een aantal belangrijke voordelen, zoals het kunnen oefenen waar en wanneer je maar wilt en het zelf aan kunnen geven van het tempo.

Mocht je meer over de voordelen willen lezen, dan kun je dat op deze pagina doen; Mijn Superkracht Online Remedial Teaching

Burg. Dalenbergstraat 10 1486MT West-Graftdijk 06 305 62 928 info@praktijkabracadabra.nl Ma t/m vrij 9:00 - 17:00 Tijdens begeleidingen zal de telefoon niet opgenomen worden. U kunt mij een WhatsApp sturen.
%d bloggers liken dit: