Online begeleiding

In deze tijd van internet waar de wereld een stuk kleiner lijkt en afstanden eenvoudig zijn te overbruggen biedt online ondersteuning uitkomst! Niet iedereen is in staat om de praktijk te bezoeken en soms zijn er mensen aan de andere kant van het land of zelfs in een ander land die begeleiding van ABraCaDabra willen! Online begeleiding kan deze afstanden laten verdwijnen!

Online Remedial Teaching; begeleiding op maat

Het is ook mogelijk om Remedial Teaching online te volgen. Via Skype of FaceTime werken we samen aan de hulpvraag. Via een beveiligde online leeromgeving ontvang je de opdrachten die je nodig hebt om te oefenen en die kun je daar ook weer inleveren. Het voordeel van van online begeleiding is dat er meer mogelijk is qua tijden. De instructies zijn kort en via ondersteunende extra filmpjes kun je het geleerde nog eens terugkijken. Dat helpt bij het leren, herhaling is zeer belangrijk. Je hoeft nergens heen en kunt vanuit je eigen kamer begeleiding krijgen. Dit is een zeer effectieve manier van RT. Veel kinderen vinden dit heel prettig! Als ouder zijnde is het ook fijn, je hoeft niet meer te racen, en je hoeft niet thuis te zijn, jouw kind kan dit helemaal zelfstandig!

Nieuw, vanaf oktober! Sneller, leuker en makkelijker leren voor middelbare scholieren in 12 online lessen. Dat is SLiM!

Waarom leren leren?
Zit jouw kind (bijna) op de middelbare school? Dan weet je dat huiswerk inmiddels dagelijkse kost is. Bij sommige leerlingen verloopt het maken van huiswerk redelijk soepel. Maar bij veel leerlingen, die in deze periode ook nog eens in de puberteit komen, gaat dit niet zonder slag of stoot. Dat is niet vreemd. Leren is namelijk een complex proces. Vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, focus, motivatie, planning, concentratie, een doel voor ogen hebben, mindset, werkhouding, omgaan met emoties en tegenslag horen hier allemaal bij. Deze executieve functies zijn in het puberbrein nog volop in ontwikkeling. Leren moet je leren!

Herken je dit bij jouw zoon of dochter?

 • Heeft voortdurend aansporing nodig vanwege uitstelgedrag.
 • Is snel afgeleid door mobiele telefoon en computer.
 • Heeft problemen met focus, concentratie en motivatie.
 • Heeft moeite met het maken van een planning.
 • Is gestrest en prikkelbaar voor een toets(week).
 • Heeft moeite met hulp vragen en/of accepteren.
 • Heeft last van onzekerheid en faalangst bij toetsen.
 • Haalt lage cijfers en presteert onder het niveau dat bij hem/haar past.
 • Heeft geen plan van aanpak en een gebrek aan leerstrategieën.

Maak jij je als ouder/verzorger hierover zorgen?
Wil je je kind graag helpen maar weet je niet hoe of het ontbreekt je wellicht aan tijd. Grote kans dat jouw kind van deze leeftijd niet open staat voor uw hulp. Vaak leidt dit thuis tot discussies over cijfers en huiswerk en is het moeilijk hierover goede afspraken te maken. Zou je willen dat jouw kind uit zichzelf aan het huiswerk begint, laat zien dat het verantwoordelijkheid daarvoor kan dragen en uiteindelijk uitgroeit tot een zelfstandige volwassene.

Hoe kan SLiM leren leren & plannen hierbij helpen?
Met SLiM leren leren & plannen leert jouw zoon of dochter in 12 online lessen hoe hij of zij snel, leuk, gemakkelijk en efficiënt kan leren. De training bevat instructiefilmpjes, presentaties, schema’s, checklists, stappenplannen, opdrachten en handige downloads. De visuele wijze waarop de lesstof wordt aangeboden, past bij de manier waarop leerlingen van deze tijd leren. Het geleerde wordt direct in de praktijk toegepast op opdrachten uit de training en het huiswerk van school. De lessen kunnen thuis in eigen tempo worden gevolgd en zijn daardoor eenvoudig in te passen in het schoolrooster en sportschema. Het starten met de training kan op elk gewenst moment in het schooljaar. Indien er extra begeleiding met een moeilijk onderdeel nodig is, kunnen extra lessen bijgeboekt worden (via Skype of in de praktijk). Je hebt daarbij de keuze uit drie pakketten (vanaf oktober).

Voor wie?
De training SLiM leren leren & plannen is ontwikkeld voor alle middelbare scholieren die willen leren hoe ze snel, leuk, makkelijk en efficiënt kunnen studeren zodat ze passende cijfers halen en toch vrije tijd overhouden voor hobby’s, vrienden, familie, ontspanning en/of een bijbaantje. Het programma is geschikt voor:

 • Leerlingen in de brugklas.
 • Leerlingen die een goede start willen maken in het nieuwe schooljaar.
 • Leerlingen die hun resultaten willen verbeteren om over te gaan.
 • Leerlingen die moeite hebben met leren vanwege bijv. dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autismespectrumstoornis, aandachts- en concentratieproblemen, werkhoudingsproblemen of beelddenken.
 • (Hoog)begaafde leerlingen.
 • Leerlingen die op de basisschool niet hebben geleerd hoe ze moesten leren omdat de lesstof (te) gemakkelijk was.

Wat levert de training jullie op?

 • Een betere sfeer in huis door minder strijd over huiswerk.
 • Een duidelijker doel voor ogen hebben (beter cijfer, over gaan, diploma, toekomst).
 • Meer plezier in leren.
 • Betere motivatie, concentratie en focus.
 • Meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel.
 • (Zelf)vertrouwen en een positievere houding t.o.v. huiswerk.
 • Betere planning.
 • Meer inzicht in kwaliteiten, vaardigheden, talenten en leerpunten.
 • Meer ontspanning en meer vrije tijd.

Inhoud training

 • Week 1: beginsituatie, leervoorwaarden, huiswerkplek.
 • Week 2: mindset & doelen stellen
 • Week 3: planning
 • Week 4: leerstrategieën
 • Week 5: actief leren & samenvatten
 • Week 6: mindmappen & woordjes leren
 • Week 7: concentratie & discipline
 • Week 8: tussendoelen evalueren
 • Week 9: leren voor een toets, verbanden leggen, overhoren, hulp vragen
 • Week 10: reflecteren na de toets en foutenanalyse maken
 • Week 11: toepassen
 • Week 12: doelen evalueren & hoe verder?

nieuw! Vanaf oktober 2018 Training; SLiM naar de Brugklas

Een speciaal programma voor kinderen uit groep 8 die naar het Voortgezet Onderwijs gaan. Een speciale training om ze voor te bereiden op de middelbare school. Er komt zoveel op ze af! Deze training is online en in de praktijk te volgen, zo gaat je kind goed voorbereid op weg! In deze training leert je kinu hoe het straks moet gaan plannen, hoe het omgaat met huiswerk en hoe je het beste kunt leren. Deze training heeft al veel kinderen geholpen met de overstap van het basis- naar het middelbaar-onderwijs!

Het programma bestaat uit 6 onderdelen:

 1. Verschillen tussen de basisschool en de middelbare school.
 2. Plannen
 3. Leren voor een toets
 4. Woordjes/begrippen leren
 5. Mindmappen
 6. Mindset

Het programma is zo gemaakt dat je dit samen met je kind kunt doorlopen. Daardoor weet je als ouder goed hoe jij jouw kind kunt helpen.
Het programma is makkelijk te gebruiken en stap voor stap te doorlopen.
Het is aantrekkelijk voor leerlingen uit groep 8 en sluit aan bij hun belevingswereld.

De duur van het programma is 6 weken, waarbij je elke week 1 onderdeel kunt doorlopen. Je krijgt in 1 keer toegang tot het hele programma, dus sneller of langzamer kan ook. Je krijgt een jaar lang toegang tot het programma, waardoor jullie rustig nog eens terug kunnen kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Burg. Dalenbergstraat 10 1486MT West-Graftdijk 06 305 62 928 info@praktijkabracadabra.nl Ma t/m vrij 9:00 - 17:00 Tijdens begeleidingen zal de telefoon niet opgenomen worden. U kunt mij een WhatsApp sturen.
%d bloggers liken dit: